Translate

dinsdag 1 mei 2018

Uit de Grabbelmand!

Sinds ik op Koningsdag het Lentequiltje af heb kunnen maken ben ik in de ban van de grabbelmand. Dat is een grote rieten mand die ik op 1 januari heb gevuld met projecten die ik toch echt af wil maken. Gertrud's Coverlet zat daarin, en ja, die is gekoppeld en wacht op het quilten. Ook mijn Dear Jane zat erin, en ja, alle blokjes en puntjes zijn gemaakt en aan elkaar, dus ook zij wacht op het quilten. Ook het Lentequiltje kwam uit de grabbelmand; het was al eerder bij wijze van proef gequilt en behoefde alleen nog de bindings en een tunnel. Blij dat het gedaan is, en uiteindelijk was het in één dagje te doen. Nu dus hoog tijd voor nog een keer grabbelen, en ja, daar kwam mijn Rosewood Cottage boven water. Eerst maar eens kijken hoe ver het ermee is. Nou, dat valt reuze mee, het middenstuk is gemaakt en aan elkaar. Ook de twee zijranden zijn al allebei gemaakt en ik heb ook al 4 log cabins voor in de hoeken. Ik moet dus alleen de onder- en bovenborder nog! Maar dat is toch ook eigenlijk appeltje-eitje!
Gauw naar boven de repen gesneden voor de onderborder, want die vind ik het minst leuk. Die maak ik dus maar als eerste, want stel dat ik het andersom zou doen, dan zou ik het risico lopen dat hij toch weer in de grabbelmand terecht gaat komen. Niet doen dus, eerst de onderkant met het tuinhekje.
Misschien denk je: Rosewood Cottage, welke is dat? Hier komt een foto van de originele quilt:

Dit is het origineel, de mijne is veel helderder van kleur, maar die hou je nog te goed. Ik kan de camera maar niet vinden en fotografeer met mijn telefoon alleen overdag, want ik ben al niet zo'n goede fotograaf. Ik moet dus nog het hekwerk onder met 3 bloemen en een kat, plus het bovenstuk met dat leuke huisje en die bladranken. Waarom ik hem nooit af heb gemaakt is me eigenlijk een raadsel, want nu ik hem terug in mijn handen heb en voor de gezelligheid over een buis van mijn quiltframe heb gehangen vind ik hem ook weer helemaal leuk!

Er is nóg een reden om hem graag af wil maken. Ik wil me immers gaan bekwamen in het free motion quilten, en heb dringend behoefte aan niet al te grote quilts om mee te oefenen. Dit is wel een hele leuke om de techniek te oefenen, en door de opbouw in blokjes ook eventueel gefaseerd te doen. 
Sinds we het gezellige groepje op Facebook hebben ben ik super gemotiveerd om het echt te gaan doen, en naar mijn idee is dit de ideale quilt om mee te beginnen. Het mes snijdt dus echt aan twee kanten, want ik maak iets helemaal af én ik kan het quilten gaan oefenen. Ik denk dat als dit klaar is is lef genoeg heb geekregen om op Gertrud los te gaan, maar dat zal de tijd leren.

Google was zo lief om ook al prachtige voorbeelden van het quiltwerk te laten zien, dus ik word alleen maar enthousiaster! Top!
Hier nog wat foto's van het blog van Valerie:


Ik heb dat dus niet gequilt, maar laat zien waar ik ooit op uit wil komen! Ik zal dus heel veel moeten oefenen!

Wordt vast vervolgd!

Zwaai, Mar

3 opmerkingen:

Quiltlia zei

Ja ik heb je blog gevonden.Wat een mooie quilt.Een super idee om een oproep op Facebook te zetten.Een verhaaltje op een blog is zoveel leuker dan Facebook.Groetjes Lia

Health is Wealth zei

Apna Showroom Baby's Wool Sweaters (Multicolour, 0-6Months) with desent Look
Apna Showroom Nylon pantyhose - stretchable stockings for girls and women- Pack of 4 | woman's skin color stockingswith desent look
Apna Showroom Fishnet Stockings for Women Sexy Black Net Pattern Stockings Big Mesh Free Sizewith desent Look
Apna Showroom Women's net Fishnet Lingerie Stockings (Black Free Size) Pack of 2
Apna Showroom Fishnet stocking for Women Sexy Black Net Pattern Medium Mesh Free Size with desent Look
Apna_Showroom Thick Rubber hair bands for women (Cottonwool ExtraSoft Bun Ponytail holder | 12 Piece Rubber Band Multicolorwith desent look
Apna Showroom Pantyhose Stockings for Women | Skin Color Pantyhose Offer Pack | Apna Showroom Beigewith desent Look
Apna Showroom Women's Pantyhose Stockings (Multicolour, Free Size) -Combo of 3

Health is Wealth zei

Apna Showroom Baby's Cotton Socks (Multicolour, 6-12 Months) - Designer - Fancy - Attractive
Apna_Showroom Baby Alphabets ABCD Letters Fancy and Designer
Woodland Leather Men's Wallet
Apna Showroom Baby Girls' Knee Length Dress (apsw_Baby_Clothing_253_Multicolored_9-12 Months)
Apna Showroom Baby Boys' & Baby Girls' Cotton Bloomers (Pack of 12) (apsw_Baby_Clothing_258_Multicolored_0-6 Months)
Apna_Showroom Fancy Baby Panties 6-12 Months Girls or Bloomers or Underwear for Girls with desent Look | 12 Piece Designer and Attractive
Apna Showroom Baby's Cotton Fancy Colorful Panties or Bloomers (0-3 Months, Multicolour)-12 Pieces Fancy and Designers
Apna Showroom Fancy Baby Boy's and Girl's Panty/Bloomers/Underwear, 12 Pieces (3-6 Months) Fancy and Designers