Translate

vrijdag 27 april 2018

Grabbeldag......

Koningsdag vandaag, dus een extra dag vrij! Normaal zit ik op vrijdag met een vriendin gezellig te handwerken, dus gun ik mezelf vandaag een dag helemaal alleen voor mij! De naaimachine staat op tafel, en ik heb maar eens lekker gegrabbeld in de mand met projecten die ik dit jaar toch echt wel af wil maken. Eerlijk is eerlijk, twee tops heb ik afgemaakt ( mijn Dear Jane en Gertruds' Coverlet) maar verder heb ik nog geen hand naar de mand uitgestoken! Er zijn al bijna 4 maanden van het jaar voorbij, dus het wordt de hoogste tijd!
Ik ben weer druk geweest van de week, met de nodige vergaderingen en dan is zo'n extra vrije dag toch wel héél lekker!
Ik hoop dat deze extra dag ook wat rust in mijn hoofd brengt, want ik heb geloof ik even een ADHD momentje. Ken je dat, dan heb je weer eens zoveel gezien en word je aan alle kanten zo geprikkeld dat je even niet weet waar te beginnen!

Nou, ik maak dus eerst maar eens even een lijstje. Dáár ben ik heel goed in. Ze vervolgens weer afwerken wordt alweer wat lastiger, want ik maak ze keer op keer veel te lang! Alleen voor dit weekeinde al 22 dingen op de lijst gezet, dus dat is bijna niet te doen.
                                               

Nou ja, kalm aan, dan breekt het lijntje niet. Eén van de dingen op het lijstje is de camera zoeken, want ik heb weer eens te goed opgeruimd. Blijkbaar zonder mijn hoofd erbij, want hij ligt op geen van de logische plaatsen. Is dit nou wat ze noemen een Seniorenmomentje? Ik, senior? Dat wil ik nog helemaal niet!!!!

Ik diep dus maar een eerste afmaker uit de mand. Het topje werd ooit al eens gemaakt uit een boek, speciaal om het free motion quilten te oefenen. Het middenstuk is heel intensief kriskras door elkaar gemeanderd om een dichte structuur te krijgen, en de rand kreeg een bloemmotief naar aanleiding van de video's op YouTube van Natasha Guravlik, een Russische, zeer talentvolle dame die prachtige quilts maakt en haar werk vaak filmt.
Ik geef het toe: mijn werk is nog lang niet zo strak, maar ik ben voor een eerste keer niet ontevreden!

Hier wat foto's: 
Ik kijk ondertussen naar de datum van de foto's, en die dateren van 27 december 2014, dus het wordt ook hoog tijd dat dit eens afgemaakt wordt! Dus hup, naar boven, biezen snijden, strijken, en naaien maar. Tunnel niet vergeten, dan kan ik hem bij mooi weer buiten in de tuin hangen als ik daar gezellig zit. Het maken vind ik leuk, maar ik wil niet het hele huis vol hangen met alle maaksels en probeersels!
Wordt vervolgd!


1 opmerking:

Guusje, zei

Je hebt het knap gedaan. Goed van je om een quilt af te maken. ik ga binnenkort eens op zoek naar een lap waar ik het op kan proberen.