Translate

donderdag 3 mei 2018

van de Hak en tak

Vanmorgen eerst maar eens begonnen met een rondje door blogland, want oh, wat zou het jammer zijn als al die leuke, inspirerende blogjes zouden verdwijnen. Een blogje heeft toch echt meer body dan een berichtje op FB! Ik hoop dat er meer mijn voorbeeld gaan volgen, want het is te leuk!
Toen op zoek gegaan naar de camera, want die was ik al 14 dagen kwijt. Eindelijk gevonden, had er tig keer overheen gekeken, maar nu heeft hij gelijk een vaste plek gekregen. Dat overkomt me niet meer! Foto's eraf gehaald, en gezien dat ik jullie mijn Dear Jane nog niet heb laten zien. Nou, hier komt ze:

Ze is zo groot dat ik haar niet meer geheel op de foto krijg, maar ze is compleet! En ik maak haar nog een keer, maar daarover een volgende keer meer.

Tegenwoordig woon ik niet meer alleen met Dorus, mijn jeweetwel kater. Er zijn 2 katten van de achterburen permanent bij me ingetrokken, en een derde loopt hier sinds een week ook in en uit. Ze zijn allemaal van dezelfde familie. Kregen kinderen, wilden de katten niet meer in huis, gaven ze alleen nog eten buiten, in een kleine tuin waar niets te beleven viel. Zo kozen ze mijn zonnige achtertuin om lekker in een stoel in de zon te liggen slapen, en toen het kouder werd verhuisden ze mee naar binnen. Nu krijg ik ze bijna niet naar buiten, want ze zijn bang om weer buiten de deur gezet te worden. Er zit een Maine Coon bij, een echte raskat, en die was zwaar verwaarloosd. Hij heet Bob, en was heel erg schuw. Vloog in het begin de tuin uit als ik buiten kwam, maar tegenwoordig kruipt hij zelfs bij me op schoot. Ik heb wel veel werk aan hem gehad, want zijn lange haar was helemaal vervilt, maar met veel geduld heb ik alles weg kunnen krijgen en nu heb ik een dankbare, gelukkige kat. Mijn Dorus vindt alles goed! Rakker, die eigenlijk Snoopy heet, is het meest aanhankelijk. Als het aan hem lag lag hij de hele dag op schoot. Dat kan natuurlijk niet, want ik ben weer volop met de lapjes bezig als ik geen andere verplichtingen heb!


Van de week kocht ik dat schattige rieten poppenwagentje, want ik bedacht dat Rakker dat misschien fijn zou vinden als mandje. En ja hoor, hij kroop er gelijk in! Ik zal een mooi klein quiltje voor hem maken, zodat het er nog fijner toeven wordt! Snijdt het mes aan 2 kanten, want dan kan ik het FMQ weer fijn oefenen.

Het groepje Machinaal Doorquilten op FB is zo leuk! Velen beginnen net, maar het is zo leuk om te zien hoe ervaringen worden uitgewisseld en problemen met elkaar worden opgelost. Ik had vooraf niet kunnen bedenken dat het zo'n leuk kluppie zou worden. We zijn inmiddels al met bijna 300 vrouwen!
We leren zo een hoop met elkaar, van elkaar en verder is het vooral een kwestie van kilometers maken, oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zo is het in elk geval geen straf!

Zelf  zit ik nog even vooral in de afmaakmodus, en heb gisteren het hekwerk gemaakt voor mijn Rosewood Cottage. Vandaag het leuke deel: de applicaties, en die mogen voor deze quilt met Luiewijvenplak, oftewel vliesofix.


Als ik zo doorga kan ik morgen aan de bovenkant beginnen en kon de quilt dit weekeinde wel eens af gaan komen! Heerlijk, en gelijk oefenmateriaal voor het Free Motion Quilten! Nu niet denken: oh, maar wat als ik het verpruts, nee, want anders had de Rosewood misschien nog wel jaren vergeten in een hoek gelegen. Soms begrijp je ook niet waarom je niet even hebt doorgepakt en de quilt al eerder afgemaakt  had, maar mijn zusje zegt altijd "niets is zonder doel" en nu ik zo enthousiast ben over het FMQ zou dit de bedoeling wel eens kunnen zijn!


Ach, aan dit jaar ben ik begonnen met het gevoel van "Het wordt mijn jaar". Als je 2018 bij elkaar optelt krijg je een 11, met andere woorden het is een 11-jaar. Dat blijken vaak bijzondere jaren te zijn, en ik heb mijn hele leven al iets met 11. Ben op de 11de geboren, getrouwd, en ik woon op nr. 11.
Ik heb ook echt het gevoel dat ik vleugels heb gekregen, zowel in mijn werk als thuis, en daar geniet ik van. Het is mijn jáár!

Nou, het luie wijf lonkt, dus ik ga gauw aan de plak!

Tot gauw, Mar

15 opmerkingen:

Janine zei

Die kattenkinders hebben het reuze naar hun zin en geven je vast en zeker veel liefde terug.

quiltsathome zei

Wat is het heerlijk om je blog te lezen. En wat fijn dat je die poezen nu opvangt. Ze hebben geluk met je.
Goed van je dat je de draad na het overlijden van je Lief weer oppakt en plannen maakt voor huis en tuin èn vooral ook voor je quilts. Het lijkt me een groot gemis maar hopelijk heb je genoeg lieve herinneringen aan hem. Hartelijke groet, Patricia
P.S. En je hebt helemaal gelijk dat we elkaar ook moeten ontmoeten buiten FB om !

Jeanny zei

De katten mogen zich gelukkig prijzen met zo’n lieve en warme plek om te kunnen leven.

Granny's house zei

Gezellig zo'n verhaaltje en wat een leuke katten.

Wilma Kuin zei

Wat gezellig die katten bij je in huis. Katten zoeken hun eigen thuis als ze het beter kunnen krijgen...

Wat een prachtige dear jane!! Fijn dat het jouw jaar is. Ik gun het je!!!

martine zei

Wat een prachtige Jane. En dan de poezebeesten, zo gezellig om met lapjes bezig te zijn en dan een kat op de schoot die ligt te spinnen, rustgevend is dat.

Craftluver zei

Schitterende Jane! Je steekt me wel aan om hem toch eens echt af te gaan maken! Hoef hem alleen nog maar te quilten.....nog maar! Fijne dag!

Carin zei

Je DJ is prachtig, zo schattig hoe die katten daar liggen en je Rosewood is ook al een plaatje.

Ageeth Dorsman zei

Je Jane is een beauty, zo mooi! En wat lief, dat je die mooie katjes zo liefdevol in je huis opneemt en verzorgt: ze weten gewoon, dat het bij jou een warm huisje is.
Groetjes van Ageeth.

neeftje zei

Je Jane is prachtig! goed plan om het bloggen weer nieuw leven in te blazen! veel te leuk!

Betsy's Quilt Blog zei

wat een gezellige blog! Jouw Jane is geweldig mooi! Wat een werk en wat een doorzettingsvermogen is daar voor nodig, prachtig. En dan een tweede.... De andere quilt straalt een cosy gevoel uit.
Je hebt echt lieve katten, ik ben ook personeel van een lieve kat met karakter en beleef daar veel plezier aan.
Hartelijke groeten,
Betsy

Ineke zei

Hallo Mar, eindelijk je blog weer gevonden. Kreeg van Betsy door dat je weer blogt. Had je al een poosje gemist. Hoe gaat het met je? Wat een prachtige projecten maak je, schitterend!!!
Liefs, Ineke
inekehulzebos.blogspot.nl

Craftluver zei

Wow wat een beauty jouw Jane! Zo mooi licht van kleur gebleven en toch genoeg contrast! Echt prachtig! Ga je deze ook door quilten met de machine nu je daar de smaak zo van te pakken hebt? Helaas is er bij mij niet op korte afstand een workshop voor deze techniek want ik zou dat best graag leren met die linialen. Kan mijn machine niet zo ver meeslepen op de trein. Heb wel een liniaal besteld dus ga deze zomer zelf alvast wat oefenen. Wie weet hoever ik zelf al kom! Groetjes Marianna

Health is Wealth zei

Apna Showroom Baby's Cotton Panties/Bloomers/Underwear (Multicolour, 3-4 Years)-12 Pieces
Apna Showroom Unisex Baby's Cotton Panties/Underwear for 0-6-3 newborn baby panty
Apna Showroom Unisex Baby's Cotton Panties/Underwear for 0-6-12 months newborn baby panty
Apna Showroom Unisex Baby's Cotton Panties/Underwear for 0-6-12-18 months newborn baby panty
Apna Showroom Unisex Baby's Cotton Panties/Underwear for 0-6-12-18-24 months newborn baby panty
Apna Showroom Imported fullbody Style Fishnet Stockings for Women Sexy Black Net Pattern Pantyhose Stockings-Free Sizewith desent Look
Apna Showroom Geeta Laxmi Women's High Waist Sexy Lace Fishnet Lingerie Stockings Medium Mesh Black Free Sizewith desent Look
Apna Showroom Geeta Laxmi Women's High Waist Sexy Lace Fishnet Lingerie Stockings Small Mesh Black Free Sizewith desent Look

Health is Wealth zei


Apna Showroom Baby's Cotton Socks (Multicolour, 6-12 Months) - Designer - Fancy - Attractive
Apna Showroom Girl Wool Frock (apsw_Multi_162_9-12 Months) with desent Look
Apna Showroom Girl Wool Frock (apsw_Multi_161_18-24 Months) with desent Look
Apna Showroom Unisex Payjama Set of 3(apsw_multi_168_6-9 months)
Apna Showroom Unisex Sweaters Set-Cap Sweater and Socks Pant Combo (apsw_Multi_171_Multi_6-12 Months) with desent Look
Apna Showroom Unisex Sweater Frock (apsw_Multi_179_Multi_18-24 Months) with desent Look
Apna Showroom Baby Pajami Set For Unisex - Red Black White (3 Piece), 9 To 12 Months
Apna Showroom Baby Pajami Set For Unisex- Red Black White (3 Piece), 18 To 24 Months