Translate

zondag 26 januari 2020

schrijfdiscipline

Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat het alweer een hele tijd geleden is dat ik hier wat postte. Doorgaans schrijf ik hier over het handwerken, maar daar is niet altijd wat over te vertellen. Tegelijkertijd laat dat maar een klein stukje zien van mezelf, maar ik kijk ook tv of series on demand, op via de DVD-speler en ik lees, luister muziek en zo meer.
Dat het maar een klein stukje laat zien is denk ik de reden dat ik zo weinig schrijf, maar eigenlijk wil ik wel vaker schrijven en ook over andere dingen vertellen die ik beleef, zie of hoor of proef, of....

Zo lees ik op het moment de boeken van Lou de Jong over de tweede wereldoorlog. Ik heb ooit toen ik nog in de Direct Marketing werkzaam was meegewerkt aan een promotieplan van de Staatsdrukkerij voor de serie, waarbij mensen hun serie voordelig compleet kon maken, want na deel 3 waren de verkopen terug gelopen.
Zelf kon ik toen voor 360 gulden de hele serie aanschaffen en dat heb ik maar gedaan. Eindelijk kom ik nu aan lezen toe!
Ik ben zelf bij de tweede band van boek 4, en dat vertelt de geschiedenis van mei 1940 tot maart '41.

Ik kijk ook geregeld tv. Zo ontdekte ik bij toeval dat er vorige week een nieuwe quiz van start is gegaan op SBS6 met Winston Gerschtanowitz en dat is heel leuk als je van spelletjes houdt. Mijn kleindochter van 11 logeerde vrijdag een nachtje met haar vriendinnetje, en de meiden vonden het leuk om met mij de quiz te spelen. Het heet 50/50 en is er rond half 7. We hebben 5 afleveringen gespeeld met elkaar!

Ach, het houdt je ook scherp hè!

Lezen doe ik graag, en dit weekeinde las ik een aangrijpend boek van John Green, getiteld een Weeffout in onze sterren. Het vertelt het verhaal van 2 tieners die elkaar ontmoeten en verliefd worden, terwijl zij strijdt tegen kanker. Ik vond het een ontroerend boek!


En ja, dan kijk ik momenteel (opnieuw) de serie 24. Het vertelt het verhaal van Jack Bauer, die voor een Amerikaanse veiligheidsdienst werkt en daar in 24 uur meemaakt wat wij nog niet in een leven meemaken. Ik ontdekte de serie rond 2010 geloof ik, en heb destijds ademloos zitten kijken. Ik was destijds stiekem een beetje verliefd op de hoofdrolspeler, maar moet bekennen dat dat inmiddels wel overgewaaid is. Het was hilarisch, want mijn DH stak me de gek steeds aan en kwam dan als Jack Bauer de kamer in, en wist hem feilloos na te doen. Hij voorzag me op tijd steeds van een nieuw seizoen (8 in totaal). Zoals jullie wellicht nog weten is mijn DH in 2016 gestorven na een ziekbed van nog geen 6 maanden, maar de herinnering aan het voorval brengt een glimlach op mijn lippen.

Ja, je kunt er maar druk mee zijn! Mijn schoonzoon kijkt ook weer, dus het is weer dikke pret. We hebben zelfs allebei de "24" ringtone op onze telefoon gezet dus zijn weer terug in de sfeer van toen. We zien overigens dingen die we ons helemaal niet kunnen herinneren, dus dat is ook wel fijn! 

En ja, dan wordt er ook nog gehandwerkt! Ik werk momenteel aan 3 projecten, te weten de vogeltjesquilt van the Pattern Basket, de Home Sweet Home Quilt van Blackbird Design en de Denver Quilt van Caroline Koning.
Volgens mij moet ik nog 12 vogeltjes maken en dan zijn er 30 gemaakt. Ik heb er deze maand in elk geval al 9 gemaakt, want ik wil nu gauw de top af gaan maken en beginnen aan het quiltwerk. In een eerdere post liet ik daar al eens een voorbeeld van zien, en zo wil ik het ook! 

Nee, deze is dus niet van mij, maar het voorbeeld hoe het moet worden!

Mijn eigen foto's zal ik in een volgende post laten zien.

Zwaai, Mar

3 opmerkingen:

Jocelyn is Canadian Needle Nana zei

I enjoyed reading this post. I was amused by your Kiefer Sutherland story...he is one of our Canadian actors and is now in a series called Designated Survivor on Netflix. I am enjoying that one. Happy to see you back.

Anoniem zei

Leuk dat je weer begonnen bent met bloggen. Dat was een hele tijd terug. Ik heb nooit naar die serie gekeken, dus weet er ook niets over.
Succes met je voorgenomen projecten.
Groetjes, Renske

Marion van de Sande zei

Zojuist via via je blog ontdekt, leuk!!

En 24? Ja erg goeie serie. En vandaar de naam van je blog misschien? ;-)

Leuk, ik ga je volgen. Heb vorig jaar het boek Home Sweet Home gekocht maar quilt nog niet zo lang. En de vogeltjesquilt uit het voorbeeld: prachtig quiltwerk, ik ben benieuwd.

Groetjes,
Marion