Translate

dinsdag 28 januari 2020

Even dit!

Vandaag wil ik een tip met jullie delen. Een paar weken terug begaf mijn Senseo het, en de volgende morgen kwam mijn vriendin om gezellig op de vrijdag met mij te "Denverren".  Ik besloot dan ook met de hand koffie te zetten. Thermoskan, daar het filter op , waterkoker voor heet water en gieten maar. Ik was een beetje gehaast en terwijl ik het kokende water opschonk kiept het filter mijn kant uit. Ik spring achteruit, maar kon niet voorkomen dat er een behoorlijke hoeveelheid kokend water over mijn hand kwam. Au, dat deed zeer!
Gelukkig gebeurde het in de keuken, dus gelijk met de hand onder de koude kraan.
Dat bleef ik die ochtend doen, steeds als de pijn heel hevig was, maar echt helpen deed het niet. Ik sliep die nacht beroerd, want zelfs het laken deed al zeer.
De volgende dag was ik jarig, en mijn zusjes kwamen. Mijn oudste zusje zag mijn inmiddels vuurrode hand, en wilde direct naar de drogist. Daar kocht ze een tube Boegem Balsem en weer thuis smeerden we het dik op de zere plek.

Ik zorgde dat de hand goed vet bleef, en hoewel hij nog altijd erg rood was werd de pijn wel minder. Twee dagen later kon ik zelfs al weer met de hand in warm afwaswater zonder te stuiteren van de pijn. De huid kleurde van rood naar een vrij donker bruin, en na 10 dagen begon ik te vervellen.
En nu, 18 dagen na de ramp moet er nog een klein stukje huid vervellen, en is er verder van de hele brandwond niets meer te zien. Geen litteken meer te zien!

Boegem Balsem  is een natuurlijk product van vaseline, sesamolie en zonnebloemolie, en het zorgt ervoor dat de poriën open blijven, zodat de hitte uit het lichaam kan. Dat in tegenstelling tot koud water, dat juist de poriën doet sluiten en dus eigenlijk een heel slecht advies is bij een brandwond!
Wil je er meer van lezen, kijk dan ook maar eens hier (klik)

Mijn tip van de dag is dan ook: dames, zorg ervoor dat dit wondermiddel in de huisapotheek niet ontbreekt!

7 opmerkingen:

Annelies zei

Een goede tip!
Overigens is tegenwoordig niet het advies te koelen met koud water, maar met lauw water.

Willy zei

Wat kan er snel iets gebeuren.
Dit middel zal dan ook goed werken als we last hebben van de processierups.

Jeanny zei

Dank voor deze goede tip😊

Ineke zei

Dank je wel voor deze geweldige tip!

Truus zei

Dank voor de tip!
Vaak gebruik ik calendula zalf/goudsbloem dat ook goed helpt en geen littekens achter laat.
groetjes, Truus uit Drenthe

اوائل الرياض zei

شركة تنظيف بالدمام
شركة تنظيف مجالس بالرياض
شركة تنظيف مساجد بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف شرق الرياض
شركة تنظيف شقق بالرياض
شركة تركيب طارد الحمام بالرياض
شركة تنظيف كرفانات بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض

Aqur Printing Jakarta zei

The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin wish you deign to visit my website, thank you :)