Translate

dinsdag 17 april 2018

Lente!Met dit mooie weer is het toch echt wel genieten, niet? Ik ben volop in de tuin bezig, en gisteren heb ik een kar volgeladen bij de Intratuin. Het is een heerlijke winkel, al geldt dat niet voor je portemonnee.
Ach, toen we hier kwamen wonen maakten we mooie plannen. Ik begon met het aanleggen van de voortuin en die was al gauw zoals ik hem hebben wilde, met veel bloemen waaronder rozen en Lavatera.

Het jaar erop zouden we een begin maken met de achtertuin. Het lot beschikte anders, Lief werd ziek in het voorjaar en stierf in de nazomer, en de tuin kon me gestolen worden.

Vorig jaar was mijn eerste jaar alleen, en buiten wat bloembakken rond het terras vond ik het wel goed allemaal. Wel schilderde ik de woonkamer en kocht ik wat nieuwe meubels en friste ik het geheel op met andere kleuren, kussens, lampenkappen en dergelijke. Ik moest er immers mijn eigen plek van maken, en dat is aardig gelukt!

Dit voorjaar is de knop verder om gegaan en ben ik in huis en tuin aan het ontspullen geslagen. Wat naar de Kringloop kon werd opgehaald, en ik huurde een grote container voor alles wat weggegooid kon worden. Stukken voordeliger dan het zelf naar het afvalstation brengen!
Nu is dan eindelijk de tuin aan de beurt. Ik zal eerlijk zijn: het moet allemaal met aanzienlijk minder budget dan het oorspronkelijke plan, maar dat mag de pret niet drukken. Het is ook heel veel werk, want overal staan grote toeven kweek en zevenblad, en ik grossier in paardebloemen, want de kleinkinderen vonden het o zo leuk om die mooie, grijze bollen weg te blazen. Daar heb ik dus wel heel lang lol van!!

Gelukkig kijk ik er doorheen. Sterker nog, ik zie niet die rechte lap met borders vol onkruid en een slecht onderhouden gazon. Nee, ik zie een romantisch hofje met mooie hoekjes, en ik ruik de rozen al. Als er zelfs op een vuilnisbelt al bloempjes willen groeien, dan komt het in mijn tuin ook echt allemaal dik voor elkaar!

Wat heb ik gekocht? Rhodondendrons, want één kant van de tuin leent zich daar uitstekend voor. Ik kocht mooie exemplaren in verschillende kleuren bij Aldi, voor slechts € 5,99 per stuk. Ik zag gisteren soortgelijke, weliswaar in bloei getrokken, maar die waren al 20 euro. Ze gaan nog bloeien, en ze behouden in de winter hun groene blad. Een groen frame vind ik wel zo fijn in een tuin!
Dan een aantal clematissen. Die kale schuttingen, ik vind ze vreselijk! Een aantal hortensia's, want die doen het in deze regio bijzonder goed, en ik hou enorm van deze kanjers.
Dan een roze regen, een variant op de blauwe regen. Tja, ik zit even in een roze flow, en ik kan er altijd nog een blauwe bij zetten.
Verder de nodige groenblijvende planten, en de kleur volgt later. Eerst maar zorgen dat de basis in orde komt! Ook moet ik wat verplaatsen van de voortuin naar de achtertuin, waaronder het Brandkruid. Hij past zo goed binnen de sfeer die ik voor ogen heb.
Het zal gerust even duren voor de tuin zo is als ik voor ogen heb. Dat maakt niets uit, want ik geniet er van, en ik doe het toch maar mooi allemaal zelf! 

Tot zover de tuin. Verder ben ik heel druk geweest. De top van mijn Dear Jane is af, en de top van Gertruds Coverlet zit in elkaar, en die ga ik nu eerst quilten. Oorspronkelijk wilde ik deze met de hand gaan quilten, maar ik doe mee met de Free Motion Quilt Along van Angela Walters.
Dat niet alleen, op Facebook ben ik een groep gestart met allemaal vrouwen die de eerste stappen willen zetten op het gebied van Free Motion quilten. Je vindt ons hier. Er doen al meer dan 150 enthousiaste vrouwen mee!

De komende 14 dagen ga ik me eerst maar eens toeleggen op het quilten van het middenstuk. Hier nog even een foto daarvan (uit mijn archief, want de camera is weer eens leeg)6 opmerkingen:

Heleni zei

Welkom terug Mar. Geweldig dat je zulke mooie plannen hebt voor je tuin. Super knap dat je dat in je eentje gaat doen.
Heel veel plezier met alles waar je weer lekker zin in hebt.
Groetjes, Heleni

Miranda zei

Super knap dat je het toch maar weer doet! Dat zal zeker niet altijd makkelijk zijn. En ik hoop dat freemotion quilten ook jou een heerlijke boost mag geven.

Guusje, zei

Geweldig dat je het doet het heeft bij mij een paar jaar geduurd voor ik er weer zin in had. Het ziet er allemaal mooi en vrolijk uit en je quilt prachtig veel quiltplezier.

Ageeth Dorsman zei

Wat ben je dapper en sterk bezig om je leven alleen vorm te geven! Je tuin wordt straks jouw eigen, fijne plekje, helemaal zelf gedaan en zelf bedacht. Je quilt wordt ook een mooierd, en wat een uitdaging, dat free motion quilten... (heb nog niet zo lang geleden de eerste pogingen gedaan, dus ik zal eens op de fb-pagina kijken).
Groetjes van Ageeth.

Health is Wealth zei

Apna Showroom Plastic Hair Lice Combs for Women and Girls (Multicolour) with desent look
Apna Showroom New Born Baby Kids T-Shirts for Baby Boys & Girls for 1 years 6-12 months or newborn baby cotton tshirts
Apna Showroom Little Girls 'Knee Length Frock Dress Awesome Pink fancy dress for new born baby girls for 1-2 years or 18-24 months
Apna Showroom Baby Boys and Baby Girls Super Warm Thermal Set for Winters (2 Pair) (6-12 Month)
Apna Showroom Baby Boys and Baby Girls Super Warm Thermal Set for Winters (2 Pair) (12-18 Month)
Apna Showroom Baby Boys and Baby Girls Super Warm Thermal Set for Winters (2 Pair) (18-24 Month)
Apna Showroom Women's Winter Wear Thermal Top (Off-White Color) 32 size
Apna Showroom Women's Winter Wear Thermal Top (Off-White Color) 34 size

Health is Wealth zei

vApna Showroom Velvet 3D Sunflower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Lite Yellow, 14×14 inch)
APNA SHOWROOM Bra for Women Combo Pack of 6 Cup Size 34 (B) Non-Wired Multicolor Everday Cotton Bra Daily use
APNA SHOWROOM Bra for Women Combo Pack of 6 Cup Size 36 (B) Non-Wired Multicolor Everday Cotton Bra Daily use
Apna Showroom Velvet 3D Sunflower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Dark Yellow, 14×14 inch)
Apna Showroom Velvet 3D Sunflower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Lite Yellow, 14×14 inch)
Apna Showroom Velvet 3D Rose Flower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Blue, 14×14 inch)
Apna Showroom Velvet 3D Rose Flower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Chocolate, 14×14 inch)
Apna Showroom Velvet 3D Rose Flower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Dark Pink, 14×14 inch)