Translate

maandag 18 mei 2015

Daar is ze weer.......


Het is even stil geweest op mijn blog. Er waren hier wat spanningen in huis, want mijn lief werd opgeroepen voor een bevolkingsonderzoek, waarna wij een brief kregen dat verder onderzoek noodzakelijk was. Het wachten was slopend, maar gelukkig kwamen we met de schrik vrij, want we waren er op tijd bij voor het kwaadaardig kon worden. Het maakte ons maar weer eens duidelijk hoe belangrijk een goede gezondheid is!
Om de zinnen te verzetten en als traditioneel ingesteld meisje heb ik tijdens het wachten de handjes in huis maar flink laten wapperen en ouderwets de grote schoonmaak gedaan. Bestaat dat nog, zul je je misschien afvragen, en ja dus, het bestaat nog. Het huis is van de zolder tot de schuur helemaal binnenste buiten gekeerd, en zelfs de moeilijke hoekjes werden met een tandenborstel alsnog bereikt. M'n moeder zou trots op me zijn geweest als ze nog geleefd had. Deze maand is het alweer 9 jaar geleden dat ze overleed ten gevolge van een hersenbloeding.Waar blijft de tijd?

Eerlijk gezegd was het gepoets ook hard nodig; ik waande me immers na de verhuizing van groot naar klein in een chaletje, met het daarbij horende vakantiegevoel, en mijn huishouding deed ik ook a la chalet, oftewel met de franse slag. Nu is dat weer even in balans!

Natuurlijk ga ik jullie niet vervelen met mijn huishouding. Hier geen voor en na foto's, of zoek de verschillen. Doet me trouwens denken aan de fotoshoot toen we ons huis te koop zetten; mijn zus belde me toen om te vragen of het wel echt ons huis was, want ze herkende het niet meer,  zo leeg en opgeruimd als dat het toen was. Normaal ligt er bij ons overal wat, op een gezellige manier. Maar ach, ik dwaal weer eens af.......

Ondertussen heb ik heel hard gewerkt aan mijn middenstuk voor Getruds' Coverlet. Ik heb een gat in de lucht gesprongen toen de diamantjes af waren, en nogmaals toen ik de 3 randen van hexjes gemaakt had. Eindelijk mocht ik los gaan op het middenstuk. De ster van hexagonnen liet ik eerder al zien, en inmiddels zijn alle bloemen uitgeknipt en op de stof gemaakt. Voor deze quilt werk ik met vliesofix, en ik festonneer de bloemen met de naaimachine.

Als ik festonneer werk ik altijd met één kleur, waarmee ik alles festonneer. Meestal kies ik hiervoor een bruine kleur, want dat past vrijwel bij alles, maar nu heb ik gekozen voor een oudroze kleur. Eerst had ik één tint lichter, maar daar was ik niet helemaal tevreden over, maar deze kleur past wonderwel bij alle kleuren, inclusief het groen. Mijn ervaring is dat als je voor elk onderdeel een andere kleur gebruikt het geheel heel onrustig wordt, dus vandaar dat ik altijd werk in één kleur. Mijn machine heeft gelukkig de juiste steek, die ik altijd wat kleiner maak, en omdat ik ervoor kan kiezen om de naald in de stof te laten als ik even stop werkt dat heel makkelijk, want zo kun je de stof moeiteloos alle kanten uit draaien om met het motief mee te gaan. Ideaal!! Toch blijft het een intensief en secuur werk, maar het resultaat is wel heel mooi, al zeg ik het zelf. Hoewel de machine stikt blijft het toch een heel intens handwerk om het echt mooi te doen. Ik gebruik overigens altijd het garen van Raiman, op klossen van 1000 meter in werkelijk prachtige kleuren, met de glans als was het DMC garen. Het is ook nog eens heel betaalbaar.

Het middenstuk is bijna klaar. Ik moet nog een stukje van zo'n 20 cm. festonneren, en dan ga ik het middenstuk dubbelen, zodat ik het kan gaan quilten. Dat doe ik met de machine, en dat zal vrij intensief worden gedaan.   Later zet ik er dan de gevoerde diamanten aan, en ik ben er nog niet uit of ik dat ook met de machine doe of toch met de hand.

Al met al ben ik lekker bezig, en ik geniet met volle teugen!

4 opmerkingen:

Heleni zei

Zie ik daar nou een teckel staan op de eerste foto....?
Wat een spannende tijd was het voor jullie. Op uitslag moeten wachten is wel zóóó akelig en spannend. Gelukkig was het een goede uitslag. En je huis lekker schoon....

Wat een prachtige applicaties maak je zeg. Trouwens, het hele quilt wordt super mooi. Je hebt helemaal gelijk één kleur te gebruiken voor het festoneren. Het wordt anders een beetje onrustig.
veel plezier met verder werken aan je quilt.

Mrs. Sutherland zei

Dat heb je goed gezien, die Teckel. Het is een inmiddels bejaarde dame van 14. Sinds 2 weken is ze stokdoof, als resultaat van een oorontsteking aan beider oren. De dame wenst ook niet meer te wandelen, en een teckel die niet wil, wil ook echt niet, maar daar zal je zelf ook wel achter zijn gekomen. Dat is ook hun charme toch!

Saskia Smit zei

Mooi bloemstukje wordt dit

My name is Riet zei

Wat wordt dit een prachtige quilt en wat heb je al veel gedaan. Ik ben zo benieuwd hoe hij uiteindelijk wordt. Zo mooi al het bloemenwerk.
Wat zullen jullie in spanning gezeten hebben en gelukkig was alles in orde. In zulke spannende tijden wil ik ook nog al eens aan een schoonmaak klusje beginnen, het leidt wel af.
Veel,plezier met dê rest van je quilt.
Groetjes van Riet