Translate

woensdag 4 maart 2015

In the mood......

De stilte op mijn blog kan maar één ding betekenen: ik ben heel druk aan het naaien! Ik had met mezelf afgesproken dat ik voor 1 maart alle diamantjes voor Getruds Coverlet af wilde hebben, en dat is me gelukt. Ik moest er best nog wel veel, dus ik naaide of m'n leven er van afhing. Alle andere werkjes werden opzij geschoven, want ik moest en zou het af krijgen. Ik ben zo blij met het resultaat!! Ik ben er zelfs een beetje verliefd op!

Mijn plan voor het middenstuk is compleet op de schop gegaan, en ik kan niet wachten tot ik daar echt aan kan beginnen.
In het midden is immers een grote ruit ontstaan, en die ruit zal vooral heel veel Broderie Perse krijgen. Ik vond in mijn stofvoorraad een prachtige stof met grote rozen, en die is helemaal perfect voor wat ik in gedachten heb. De stof ligt op mijn eettafel, en ik blijf aaien, want ik vind de bloemen zo prachtig!


Centraal in het midden komt er een ster van hexagonnen, en die mocht ik van mezelf vast naaien. Ik heb hem in 3 kleuren gemaakt, die allemaal weer goed passen bij de stof, maar ook bij de diamantjes die gemaakt zijn. De stof voor de grote ruit is ook al uitgezocht, en dat wordt een heel crèmig witje, alsof het dagen in de thee heeft gelegen. Beige vond ik net iets te, maar het middenstuk mocht van mij wel iets warmer "wit"zijn, en nu ben ik volmaakt tevreden.

Ik heb zelfs niet dagen hoeven denken hoe ik de overgang van de hexen naar de ruit zou maken, want ook daarvoor wist ik gelijk wat het moest worden. Ik had de stof al in huis, en één rand van de ruit is  inmiddels al gemaakt. Nu volgt er een rij hexagonnen in de stof van de ruit, en als die eraan zit volgt er nog zo'n rij hexagonnen in de eerste stof, die ik dan vervolgens aan de ruit kan zetten door middel van applicatie. Dan kan ik de ruit af gaan meten, want er is immers geen kant en klaar patroon dat ik kan volgen, want het is een eigen ontwerp.

Het is overigens wel lastig om het gevaarte te fotograferen, want in ons huisje is nergens een plekje waar ik de quilt uit kan leggen, zonder dat ik met meubels hoef te schuiven. Op de grond leggen is een hachelijke onderneming, want onze Dorus vindt het reuze interessant, en doet niets liever dan een aanloopje nemen en dan met de quilt onder zich door de kamer te glijden. Hij kan er geen genoeg van krijgen! Ook tijdens het naaien ligt hij steeds bovenop de lap.
Vandaag echter is Dorus redelijk rustig, want gisteren is hij een je-weet-wel kater geworden. Alles is goed verlopen, al had hij moeite met wakker worden, en bleef hij daardoor wat langer bij de dierenarts dan gepland. Eenmaal thuis merkten we daar maar weinig meer van, want hij leek wel net zo energiek als anders. Vandaag slaapt hij wel wat meer, dus dat was mijn kans om de boel eens even uit te leggen!

Voorlopig voor mij even geen andere projecten, maar lekker verder in de weer met Getruds Coverlet. Nu ik in zo'n goede flow zit, ga ik daar lekker van profiteren!

Groet van Mar!!
4 opmerkingen:

My name is Riet zei

Wat wordt ie prachtig Mar. Ik ben er helemaal weg van. Ik ben gek op hexagonnen en deze passen allemaal zo mooi bij elkaar. Ik had al het idee dat je druk was om je voorgenomen werk voor Februari af wou hebben omdat ik je helemaal niet zag.
Ik heb mijn top met de vogeltjes ook af maar nog geen foto gemaakt. Ik heb al bijne een week een ontstoken oog dat de hele dag traant en jeukt. Dacht eerst dat het een allergie was. Heb eindelijk vandaag maar druppeltjes aan de dokter gevraagd want ik word er helemaal gek van.
Ben wel al met een sampler begonnen en zo grappig het is denk ik dezelfde roos als jij hier laat zien alleen is de ondergrond een zachte kleur bruin. Had ik een paar weken geleden in de bekende quiltshop in Tilburg gekocht.Ik ben er ook zo weg van en kan er niet op uitgekeken raken. haha. Binnenkort komen we weer langs Tilburg en wil ik voor wat meer gaan kijken. Ze heeft prachtige rozenstoffen en daar kunnen we natuurlijk nooit genoeg van hebben.;)))))))
Groetjes van Rietje

Esther Aliu zei

Gorgeous fabrics! And yes I agree, some silences are good silences!

Guusje, zei

Wat een prachtige quilt is dit geweldig. Groot gelijk dat je ermee doorgaat.

My name is Riet zei

Ik was blij weer van je te horen. Ik was een paar keer van plan om even op je blog te komen maar da ht wel dat je erg druk was met je quilt. Ik ben zo benieuwd hoe het er mee gaat . Ik kijk uit naar je nieuwe blogpost.
Groenten van Rietje