Translate

vrijdag 1 januari 2016

Happy New Year!!!!

De allerbeste wensen voor iedereen! Ik wens jullie allemaal een mooi jaar, met veel liefde, gezondheid en creativiteit. Dit jaar duurt zelfs een dagje langer, dus een extra cadeautje!

Ik hoop dat jullie net zoveel zin hebben in het nieuwe jaar als ik, en dat we met elkaar de zorgen in het oude jaar kunnen laten!
Wij hadden best een roerig jaar, want door ziekte van de andere oma hebben we regelmatig de kleinkinderen in huis gehad, met alle drukte die dat met zich mee bracht. We maken dan ook een diepe buiging voor de ouders die dag in dag uit moeten zorgen dat de kinderen op tijd op school zijn met gevulde trommeltjes, ze doorbrengen naar de sportclubs, kinderfeestjes en wat al niet meer. Wij waren in elk geval steeds bekaf!!

Het schrijven schoot er steeds bij in, maar hier een blanco jaar met volop kansen! Gelukkig heb ik wel kunnen handwerken, en het afgelopen jaar heb ik dan ook 52 blokjes kunnen maken van mijn eigen Sjaantje, oftewel de Dear Jane. De eerste 4 rijen zitten aan elkaar en hangen mooi te wezen aan de deur van de trapkast. Ik weet het, één blokje per week is echt niet veel, maar ik hou erg van langlopende projecten. 't Is als het lezen van een boek: je wilt van een mooi boek niet dat het uit raakt!

Ook mijn Passion Sampler is flink opgeschoten: 7 rijen zitten aan elkaar, en ik ben inmiddels bijna klaar met het zesde blok van rij 8. Na deze rij zijn er nog 2 rijen te gaan, dus tegen april zal de top zo ongeveer klaar moeten zijn. In een volgend blogje zal ik jullie wat foto's voorleggen, want nu is de batterij van mijn camera leeg.

In het oude jaar heb ik er een nieuwe passie bij gekregen: Koken! Ik heb namelijk het slow cooken ontdekt, en daarmee is er een wereld voor me open gegaan. Je gaart je gerecht heel langzaam zonder dat je erbij hoeft te blijven, en de smaken blijven veel beter bewaard.
De hele familie is blij met mijn pan, omdat er heerlijke gerechten uit komen met een fijne smaak. Het maant absoluut tot creativiteit, maar ook old fashioned gerechten als stoofpeertjes en appelcompôte worden hier weer regelmatig bereid, zodat het huis vaak gevuld is met heerlijke geuren. De liefde van de man gaat duidelijk door de maag, want manlief zegt "je was altijd al leuk, maar met de pan ben je nóg leuker". Normaal kookte hij doorgaans, maar er gaan nu weken voorbij zonder dat hij een pan aanraakt!

Eindelijk heb ik ook een begin kunnen maken met de Antieke Wedding Sampler van Di Ford Hall. Al jaren ben ik verliefd op deze quilt, en blok 1 schiet al mooi op. Het leuke van deze quilt is dat ik haar samen met mijn vriendin Joke maak, en we komen vrijdagmorgen altijd bij elkaar. Nu werken we dus samen aan deze quilt, dus we zoeken dan doorgaans de stofjes bij elkaar voor een volgend blok. Mijn vriendin heeft altijd moeite met kiezen, dus ze vindt het heerlijk om dat samen te doen. Samen werken aan een quilt geeft nog meer plezier in het naaien!

Echt goede voornemens heb ik dit jaar niet gemaakt; ik hoop lekker te kunnen patchen en meer te kunnen appliceren, en ik wil vaker een mooi kleinood borduren.Ik heb veel patroontjes liggen van mijn grote favoriet Blackbird Design, dus daar wil ik iets meer tijd voor vrij maken!

Kortom: Ik heb er zin in, en ik hoop jullie ook!

Lieve groeten van Mar5 opmerkingen:

martine zei

Een mooi, gezond en creatief 2016 toegewenst.

My name is Riet zei

Hallo Mar .
Allereerst de beste wensen voor een voorspoedig en gezond 2016 met veel tijd voor jezelf en je hobbies. Ik lees dat je lekker opgeschoten bent met je quilts en ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe ze eruit gaan zien.
Wat heb je een drukke tijd achter de rug. Hopelijk krijg je nu wat meer tijd voor jezelf.

Je hebt een slowcooker. Wat heerlijk en makkelijk hè. Ik heb er al jaren een , dit is mijn tweede al, en is onmisbaar in mijn huishouden. Toen wij nog kampeerden ging hij steevast mee en wat had ik daar een gemak van.
Wat leuk dat je met je vriendin aan de AWS gaat beginnen. Dat zal beslist stimulerend werken.Ik kijk er steeds helemaal verlekkerd naar maar durf nog steeds de stap niet te wagen.
Fijn om je weer te zien.
Lieve groet van Rietje.

Mrs. Sutherland zei

Voor jou ook Martine! Dat het maar een mooi jaar mag worden!!

Mrs. Sutherland zei

Voor jou ook de allerbeste wensen Rietje! Wat leuk dat je ook slow kookt! Als de kleinkinderen hier eten vragen ze aan me of ik alsjeblieft wat lekkers maak in de toverpot, en dan is vooral de lasagne favoriet! Ik hoop vooral meer vrije tijd voor mezelf te creeëren, zonder manlief te verwaarlozen! En weer wat vaker te bloggen natuurlijk!

Marlies Mansveld zei

Jij ook een heel gelukkig, gezond en creatief nieuw jaar, lieve Mar! Ik hoop voor je datje inderdaad weer meer tijd voor jezelf krijgt. Ik leesje verhaaltjes (en mailtjes natuurlijk) zo graag! Hopelijk heb je snel tijd om foto's te plaatsen en anders kom ik alles binnenkort een keer 'live' bekijken!