Translate

dinsdag 30 december 2014

Bungelweken

Zo noem ik de kerstvakantie altijd, met als klapper de week tussen Kerst en Oud en Nieuw. Het is voor mij het jaarlijkse hoogtepuntje, want het huis is super gezellig met alle kerstversieringen, en ik luister de hele dag naar de radio met de Top 2000. Luisteren is niet eens het goede woord, want ik luister niet maar belééf de top 2000. Ik volg  ook nog het WK Darts op tv. Ondertussen doe ik vrijwel alleen onnuttige dingen, dus dat betekent vooral heel veel handwerken. Overal in de kamer liggen mijn handwerkspullen, en dat maakt het gezellig rommelig. Alles mag, en niets hoeft. Mijn lief zegt niets van de rommel, en hij verzorgt me deze dagen, en zet op tijd een drankje en een hapje klaar, laat de hond uit, kookt, wast af, en haalt de boodschappen. Als de koning niet weet waar hij met de lintjes heen moet, dan heb ik hier dus een exemplaar dat beslist een lintje verdient!Het is dus eigenlijk een Pure Verwen Week met grote hoofdletters! De beestjes liggen heerlijk naast me in een stoel bij de grote tafel, lekker tegen elkaar alsof ze al jaren samen horen. Dat is genieten, want de kat is er immers pas 2 maanden!
Nu de breideken en de Quaker Sampler af zijn heb ik me gestort op de 1865 Passion Sampler. Het project was al even bezig toen ik er bij toeval op stuitte, en ik ben dan ook mijn achterstand aan het inlopen zodat ik in het nieuwe jaar gelijk "bij"ben, en kan volstaan met een blokje per week. Hier de buit tot nu toe:Ik maak ook een planning voor het komende jaar, want als ik goed plan kan ik veel meer doen, en het nieuwe jaar gaat best wel druk worden. Allereerst ga ik weer naar de sportschool, en dit jaar start ik met 3 keer per week in plaats van 2 keer. Dat wordt dus vroeg opstaan, want ik ga meestal 's morgens om 8 uur al. Ik vind er niets aan, maar voel me altijd wel voldaan als ik er vandaan kom, dus ik blijf wachten op de dag dat ik het wél leuk ga vinden. Ik gun mezelf in elk geval een gezond 2015!

Hoewel mijn lief zijn bedrijf heeft overgedaan is hij er nog wel nauw bij betrokken, en de nieuwe eigenaar heeft me gevraagd om hem administratief te gaan ondersteunen. Ik ga dus een aantal taken overnemen en zal weer het contact gaan onderhouden met de vaste klanten. Offertes en facturen worden mijn taak, en ik kan het lekker vanuit huis doen, dus ik hoef de deur niet uit. Het wordt dus letterlijk werken "in de cloud". De klanten reageren enthousiast, en ik vind het toch ook weer leuk, want ik miste toch een beetje de oude structuur. Ach, zo is mijn hobby immers ook weer gefinancierd! En ik werk altijd aan de grote tafel, met aangenaam gezelschap!En ja, dan de projecten. Natuurlijk de al genoemde 1865 Passion Sampler, met één blokje per week. Ook ga ik verder met Getruds' Coverlet, en deze geef ik in januari en februari een extra boost door elke dag een diamantje te maken, zodat ik vanaf maart alleen nog maar bezig hoef met het middenstuk. De diamantjes zet ik zo voor de tv aan de rest, dus dat moet zat gaan lukken.
Dan natuurlijk de Love Entwined. Ik wil proberen elke maand een deel te doen,  en ben benieuwd of ik daarin zal slagen. He streven is al heel mooi!
En ja, ik ben eindelijk zover dat er iets nieuws mag worden toegevoegd nu er 2 projecten van de lijst zijn. Ik heb gekozen voor de Dear Jane, want ja, als quilter die het liefst met de hand werkt moet je deze quilt natuurlijk een keer gemaakt hebben. Als die quilt ooit af zal zijn hoop ik een ervaren quilter te zijn, want nu beschouw ik mezelf nog altijd als een beginner. Mijn kleuren zijn bruin, beige, roze, blauw, ecru en wit, misschien met een vleugje rood. Ik wil wekelijks een blokje maken.
Ik heb zelfs het eerste blokje al gemaakt! Het is A-1 Pinwheel Gone Awry:


Tot slot ga ik door met het elk kwartaal iets ouds afmaken. Ik heb een flinke doos met grote en kleine projectjes waar nog het één en ander aan moet gebeuren, en ik pak er steeds zomaar iets uit. Veel is blijven liggen omdat ik het niet machinaal durfde te quilten, maar in 2015 ga ik me verder bekwamen in deze kunst, dus er is geen excuus meer om het te laten liggen. Ik hoop op minstens 4 finishes komend jaar.

De plannen zijn dus gesmeed, en de zin is er ook; dus ik ben bijna klaar voor het nieuwe jaar!

Groet, Mar3 opmerkingen:

Saskia Smit zei

Wow. Dat zijn nog eens enthousiaste voornemens. Veel plezier, zet ik ook nog even een paar steekjes.

My name is Riet zei

Wat een prachtige voornemens en als ik dit zo lees gaat het vast wel lukken. Bij mij komen voornemens nooit uit dus ik begin er dus ook niet aan. Dat voelt bij mij als moeten en daar kan ik beslist niet tegen. Ik fladder maar wat in het wilde weg en zie wel waar ik terecht kom. Ik zie zo veel wat ik graag wil maken en kan dan ook weer niet kiezen. Eerst maar eens een paar afmaken.

Heerlijk als je zo achter elkaar kan doorgaan. Dat kan ik ook niet, zoals ik al zei, ik ben een fladderaar.
En drie keer in de week sporten, dat is helemaal een goed voornemen. Heb ik ook een poos gedaan maar de discipline is bij mij ver te zoeken dus van drie naar twee en dan naar één en dan heb ik wel weer gezien. Je begrijpt; geen voornemens dan hoef ik me later niet te verantwoorden, hihi.
Ik wens je een fijne jaarwisseling en een goed begin van 2015.

Betteketet zei

Je hebt een goede inhaalspurt gemaakt met je blokken, ze worden erg mooi. En wat een leuke foto's van je beestenspul, wat lief zoals ze naast elkaar liggen. Je hebt veel plannen voor het nieuwe jaar, ik vind het knap als je je eraan kunt houden want bij mij loopt dat altijd in de soep helaas. Groetjes Betty