Translate

vrijdag 1 juni 2018

Voortmaken!

Zijn jullie al mooi weer moe? Ik wel een beetje (veel), want het is me veel te warm! Gelukkig wordt het komende week iets minder, en dat komt even goed uit. Ik wil immers voor 15 augustus een aantal dingen van mijn lijst kunnen schrappen, want ik denk dat ik het heel druk ga krijgen!

Van de week moest ik weer naar Amsterdam; de puntjes moesten op de ï en mijn contract moest getekend worden, en ik viel van de ene verbazing in de andere. Ik krijg een auto van de zaak en krijg ook nog eens een leuk budget voor niet-werk gerelateerde scholing. Italiaans leren, een kookcursus, een quiltcursus of toch die studie die ik eigenlijk wil doen: aan mij de keuze. Mijn salaris is ook beslist heel fatsoenlijk te noemen.
Ik heb ook mijn teamleden ontmoet, en dat was een hele hartelijke ontvangst! Ik voel me dan ook echt welkom.
Ik ben al gepolst of ik ook meer uur wil werken, want door mijn kennis van de volkshuisvesting ben ik overal inzetbaar. Het voelt zo luxe!

Hoewel het vandaag pas 1 juni is ben ik al wel volop voorbereidingen aan het treffen. De bezem gaat even flink door het huis, ik ruim nog meer op, ben heel druk in de tuin en wil ook nog heel veel projecten afronden de komende weken.
topje voor het quilten

Vandaag de bies gemaakt voor het kleine Dear Jane topje, dat ik eerder al machinaal quiltte. Vanavond tegen zomen, dan door het water slaan i.v.m. de soluvlies waar het patroon op was getekend en dan kan die ook van de lijst. Dan nog even een kleintje wegwerken waarvoor ik nog flying geese wil naaien als rand.
Met een beetje geluk kan ik dit weekeinde dus ook mijn Winter Welcome afvinken!


Door de warmte ben ik ook nog niet begonnen aan de vogeltjes, maar vanaf komende week wil ik er toch wel elke week een paar maken. Dat lijkt me toch zo leuk!

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik zat te broeden op iets echt nieuws. Het was een foto van een antieke quilt die me maar niet los liet, en waar ik niet voldoende van wist. Ik heb achterhaald waar de quilt ooit tentoon is gesteld, en heb contact opgenomen met het museum . Wie de maker is is onbekend, wel staat vast dat de quilt ergens rond 1800 in Engeland is gemaakt. Daar is hij destijds gekocht door een Amerikaanse lerares, die een jaar studenten les gaf in Londen rond 1960.
Een jaar voor haar overlijden heeft ze de quilt geschonken aan het Denver Art Museum, en daar is hij eenmalig tentoon gesteld. De dame heette Amy Stearns Goodell,
De foto heb ik afgedrukt en naar de drukker gebracht, die hem voor me heeft afgedrukt op drie grote stroken, zodat ik het over kan nemen en er een patroon van kan maken.
De quilt noem ik uiteraard naar Amy, en wel Mrs. Amy Stearns Goodell's Legacy.
En dan gaat dit hem worden:Dat lijkt me nou eens een geweldige uitdaging! Het zal heerlijk zijn om straks aan Amy te kunnen werken, dus gauw de mand leeg maken en aan de slag dan maar!

15 opmerkingen:

Ageeth Dorsman zei

Maar Mar, dit is de Denver quilt, en ik ben er een paar maanden geleden aan begonnen!!! Dat is toch grappig! Deze quilt stond als bijna eerste op mijn Pinterest, en toen Carolyn Konig er enkele maanden geleden een patroon van ging uitbrengen, ben ik direct gezwicht! Maar dat snap jij wel...
Groetjes van Ageeth.

Ineke zei

Tsjonge, jij bent nu een druk bezig vrouwtje, werken en dan ook nog huis/tuin en quilten c.q.handwerken. Wens je heel veel plezier met het maken van de Amy-quilt, ga je op de voet volgen, vind het een supermooie quilt.
Fijn weekend

Annelies zei

Veel succes met deze quilt. Ziet er schitterend uit !

Heleni zei

Wat heerlijk Mar dat je zo actief bent. En wat die quilt betreft, helemaal het einde...staat bij mij ook bovenaan op mijn 'wilikmaken' lijstje. De kleurtjes zijn ook zooo mooi.
Heel veel succes en natuurlijk veel plezier

Martine zei

Veel succes met deze mooie quilt. Ben heel benieuwd naar je vorderingen.

Judith zei

Dat is toch ook toevallig dat jij en Ageeth aan dezelfde quilt zijn/gaan beginnen. Gefeliciteerd met je vliegende start bij je nieuwe werkgever. Inderdaad lekker dat t wat koeler wordt! Fijn weekend

Freubelsien zei

Wat een heerlijk nieuws allemaal.
Gun het je vanharte.
Mooi die Amy,ben erg benieuwd naar je stof keuze.
Lieve groetjes. Sieneke

Betsy's Quilt Blog zei

De positiviteit spat van je blog! Wat een fijne ontvangst bij je nieuwe werkgever. En je keuze voor een nieuwe quilt is geweldig! Ik ga t volgen.
Hartelijke groet, Betsy

Trijntje zei

Dat klinkt wel heel erg goed bij je nieuwe baan. Weet je al wat je gaat volgen voor cursus?
Succes met alle plannen en het scheelt jou een hoop werk dat er al een patroon is van deze mooie quilt.
Goed weekend
groetjes, Trijntje Huppel

Carin zei

Wat fijn dat je nieuwe baan zoveel luxe geeft !!
Die nieuwe quilt kwam me ineens bekend voor want Ageeth maakt hem ook, volgens mij is daar al een patroon van dat heet Denver quilt meen ik. Zou je aan Ageeth moeten navragen.

BezigeBijMirjam zei

Er bestaat dus een patroon van las ik bij Ageeth. Veel plezier met jouw nieuwe job en met de nieuwe quilt!🤗

quiltsathome zei

Wat leuk dat er al een patroon van bestaat. Dat zal je vast veel werk besparen !
Wat fijn dat je zo welkom bent bij je nieuwe werk. Dat is straks heel leuk beginnen.
Veel plezier met het maken van je nieuwe quilt !

My name is Riet zei

Wat fijn dat je zo fijn ontvangen bent bij je toekomstige werkgever en wat een mooie quilt heb je uitgekozen als nieuw project. Ik kan me voorstellen dat je nog een hoop wil afmaken voordat je aan je nieuwe baan begint. Spannend hoor. hartelijke groet van Riet

Anoniem zei

Ja, ik kan weer reageren. Dank je voor het aanpassen, Mar.
De quilt die je gevonden is prachtig en goed dat daar toch een patroon van is. Het is zeker een uitdaging. Succes als het zover is dat je hem gaat maken.
Die warmte is gewoon niet leuk meer. De temperaturen die we nu hebben, zo tussen 20 en 22 graden is meer dan zat.
Zo fijn voor je dat je een auto van de zaak krijgt. Je bent gelijk ook een stuk vrijer in je tijd. Leuk dat je een hartelijk ontvangst hebt gekregen.

miekequilt zei

Wat een leuke werkgever en collega ‘s krijg je. Gefeliciteerd hoor. Kennis is gelukkig nog steeds belangrijk.
Begrijp ik nou, dat je een quilt gaat maken waarvan je dacht dat er geen patroon van was. Maar er is wel een patroon? Dat maakt het een stuk makkelijker. Veel plezier met alles.