Translate

donderdag 15 september 2016

Stil......

Tja, ik realiseer me dat het heel stil is op mijn blog. De reden hiervan is heel droevig:
De bestralingen van mijn Lief hebben niets gebracht, en heel even krabbelde hij iets op na de laatste bestraling en wilde hij dat ik alsnog de week vakantie zou pakken in Engeland met mijn zusje die we al in januari, vóór de ellende begon, geboekt hadden.
Toen ik na een heerlijke week weer thuis kwam was het hem de avond ervoor in de rug geschoten, zei hij. De volgende dag bleef hij in bed, en hij nam steeds minder voeding. Door de bestralingen ging gewoon eten niet meer, maar hij kreeg via drinkvoeding toch elke dag ruim 2000 calorieën, maar hij ging al snel van 5 flesjes voeding naar met moeite 1 flesje per dag. Hij dronk ook niet, dus ik zag hem maar achteruit gaan.
Na 2 weken veelvuldig telefonisch overleg was hij zo verzwakt dat de ambulance Lief naar Nijmegen bracht.
Bij binnenkomst daar kwam de bestralingsarts erbij, en die zei heel zacht tegen mij: Dit voelt zó niet goed.  Ik kon het alleen maar beamen. Vanaf dat ik thuis kwam uit Engeland had ik zo'n onderbuikgevoel.

Ze liet een scan maken, en daaruit bleek dat de oorspronkelijke tumor weer op dezelfde plek zit, en die blokkeert nu de slokdarm. Daarnaast zijn er uitzaaiingen, in de longen, lymfeklieren, lever, en helaas ook in de botten. Zijn rug zit vol tumoren, evenals zijn heupen en knieën.
Lief is 9 dagen verpleegd in Nijmegen, en daarna thuis gebracht door de ambulance.
We weten dat het niet lang zal gaan duren, want Lief is erg zwak.

We hadden aldoor zo'n goede hoop, maar helaas mag het niet zo zijn. Lief blijft nu thuis, want ik wil hem zelf kunnen verzorgen, natuurlijk met de nodige ondersteuning.
Vandaag zijn we gestart met slaapmedicatie via een pomp, en hopelijk kan hij overdag nog wat wakker zijn, want hij kan ons nog niet loslaten. Ik vermoed dat het niet zo lang al duren, en denk in weken.
Als er iemand verdiend had dit gevecht te winnen was het mijn Lief wel!

Mar

5 opmerkingen:

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Wat is dít erg Mar. Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat jullie op een goeie manier afscheid kunnen nemen.
Heel veel liefs
Wietske

Anoniem zei

Lieve luitjes,
ik ken jullie niet, maar ik wens jullie de komende tijd heel veel sterkte en dat jullie
veel liefde mogen ontvangen van al jullie dierbaren om jullie gezin!
Heel veel sterkte! Marijanne

Ageeth Dorsman zei

Och, lieve Mar, wat een intens verdrietig bericht. Dat je dit op,je blog uitlegt, vind ik dapper van je...
Ik wil jullie heel veel kracht wensen voor de komende zware periode en wens jullie nog een betekenisvolle tijd samen, waarin het lijden je lief hopelijk bespaard blijft.
Liefs van Ageeth.

Guusje, zei

Wat een naar bericht is dit. Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe en hoop dat jullie nog een tijdje samen mogen zijn.

Health is Wealth zei

Apna Showroom Baby Boys and Baby Girl's Woollen Sweaters Designer - awesome - Attractive (Multicolour, 0-3 Months)
Apna Showroom Baby Boy's & Baby Girl's Wool Round Neck Sweater (apsw_Baby_products_325_Multicolored_0-3 Months)
Apna Showroom Woolen Newborn Baby Sweaters, 0-3 Months (Multicolour, apsw_Baby_Products_330) Designer - Fancy - Attractive
Apna Showroom Baby Boy's and Girl's Cotton Panties Underwear Designer - Fancy - Attractive (Multicolour, 0-3 Months) -Combo Pack of 12 Pieces
Apna Showroom Baby Boy's & Baby Girl's Wool Round Neck Sweater (apsw_Baby_products_325_Multicolored_0-3 Months)
Apna Showroom Baby Girl Woolen Sweater Frock (Multicolour,18-24 Months) Designer - Fancy - Attractive
Apna Showroom Designer - Fancy - Attractive Baby Girls Wool Sweaters Skirts Frock Combo (Multicolour, 6-12 Months)
Apna Showroom Girls Woolen Baby Sweaters Skirts Cream Red Baby Winter Wear (Multicolour, 6-12 Months) Designer - Fancy - Attractive