Translate

maandag 6 juli 2015

De week kan niet meer stuk

Vorige week ben ik begonnen met een laatste dieet. Ik heb regelmatig een poging gedaan, maar nooit met een blijvend resultaat. Sterker nog: na elk dieet werd ik zwaarder na enige tijd, en ik viel amper af! Niet echt bemoedigend dus!
Toen maar de gang gemaakt naar de sportschool, maar zelfs daar val ik geen gram af! Mijn altijd keurige, lage bloeddruk zag ik verdwijnen en plaats maken voor een hoge, met nadelige gevolgen voor het functioneren van mijn nieren. Af en toe heb ik benen en voeten als een kamerolifant!
Oh, zegt mijn  huisarts: je bent met de overgang bezig! Eerst trok ik dat oordeel in twijfel, want voor mij geen nachtelijk zweten en opvliegers, maar langzaam aan begin ik toch te denken dat ze gelijk heeft. Na maart geen maandelijkse feestjes meer, en een lichaam dat verandert. Ik zie mijn heupen verdwijnen, maar daarentegen wordt mijn flinke buik nog flinker. Gatver, de overgang!
Nou, zegt mijn huisarts, van dat sporten hoef je echt niks te verwachten. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond.... Hou maar op, zeg ik, je weet een mens echt te motiveren. Ja, zegt ze, je kunt proberen wat je wilt, maar de kans dat je afvalt is klein. In de overgang werken hormonen tegen, en jouw hormonen zijn helemaal onvoorspelbaar. Dat laatste klopt, want ik heb mijn hele leven al problemen met mijn hormonen en werd pas na mijn 45ste maandelijks ongesteld! De oorzaak hiervoor ligt in mijn jeugd, toen ik op driejarige leeftijd een hersenvliesontsteking kreeg.

Ik besloot nog één laatste poging te doen, en wel koolhydraat-beperkt. Ik ben nl. dol op koolhydraten en ik hou niet zoveel van vlees en vis. Brood, pasta, ik vind het zalig! En ik ben van tijd tot tijd een heerlijke snoeper, zoet of hartig: ik lust alles!
Toen ik de recepten doorlas van dr. Frank zonk me de moed in de schoenen, en ik besloot tot een dieet in de geest van, en niet avant la lettre. De koolhydraten geschrapt op één volkorenbeschuit na. Verder wel fruit, al zegt de wijze dr. van niet, veel groenten (lekker!) en eieren, soms vis, soms vlees. Bijna geen zuivel meer, alleen mijn melkkoffie, want dat laat ik me niet afpakken!
Dr. Frank zegt dat 3 bekers groene thee garant staan voor een extra verbranding van 180 cal, dus vooruit: minder koffie en meer thee. En water natuurlijk, al drink ik nog niet zoveel als zou moeten.

Vanmorgen mocht ik me wegen, en vol ongeloof keek ik naar de weegschaal. Ik ging er steeds weer opnieuw opstaan, maar wat de schaal aangaf bleef hetzelfde. Ondanks mijn nog altijd dikke enkels wel afgevallen, en wel 5 pond oftewel 2,5 kilo! Daar krijg een burger toch moed van!

Ik dans dus vanmorgen door het huis in een poging mijn huishouding weer op orde te brengen na de hitte van afgelopen week.

Op de foto's zie je een geplukt boeket uit eigen (voor)tuin. Vorig jaar was dat enkel maar grint, en kijk eens wat er een jaar later van is geworden! Mijn lief en ik hebben verschillende smaken voor wat betreft de tuininrichting, dus dat botst wel eens. Hij houdt van keurig en laag, en ik hou van rommelig en weelderig, maar in de voortuin kreeg ik de vrije hand. In het vroege voorjaar bloeide er al van alles met ook nog overal bloeiende bollen, en toen was de tuin al leuk, en wat later gingen de sieruien bloeien met nog wat vroege bloeiers, en nu is het helemaal één bloemenpracht. De roos is bijzonder weelderig (Leonardo da Vinci) en kijk eens naar de Lavatera!
 
 

 
De laatste foto werd door mijn lief genomen. Hij houdt dus niet van wilde tuinen, maar laat wel trots overal de foto zien die hij met zijn telefoon genomen heeft. Nou maar hopen dat ik voor de achtertuin ook carte blanche krijg!

3 opmerkingen:

Marlies Mansveld zei

Wat herkenbaar die rondedans als je ontdekt dat de moeite zich loont. De weegschaal kan een dag soms maken of breken, ookal vind ik dat ik er niet zoveel waarde aan moet hechten. Minder koolhydraten eten werkt bij mij ook het beste van alles wat ik heb geprobeerd.
En wat is die tuin mooi! Genieten he als alles zo mooi in bloei staat? Jouw man moet je maar mooi je gang late gaan, want dat doe je goed!

My name is Riet zei

Gefeliciteerd , 5 pond eraf. Helemaal geweldig. Ik ben dus ook een eeuwige lijner en heb ze ook allemaal geprobeerd. Ik ben jaren eigenlijk wel rond mijn streefgewicht geweest na het allereerste weightwatchers dieet maar sinds een paar jaar met gebruik van enige medicijnen is het een eeuwig durende strijd. Ik ben uiteindelijk weer bij de weightwatchers terecht gekomen en dit vind ik op het ogenblik het beste dieet. Het is een puntendieet en je mag eigenlijk alles eten binnen je puntenaantal. En dat is beslist voldoende. Ik ben toen binnen een een paar maanden zo,n vijf kilo afgevallen. Op mijn leeftijd mag dat echt niet vlugger . Maar je raad het al , ik ben ook weer drie kilo aangekomen alleen maar omdat ik er geen zin meer in had. Ik ben nu maar aan een maatje groter begonnen,42, en dat past me eigenlijk perfect. Du s ik laat het maar zo. Iedereen zegt dan maar je bent toch niet dik, ik vind van wel. Ik ben nog maar 1,52 lang en dan is iedere kilo bijna twee centimeter meer. Succes met het verder lijnen en hou ons op de hoogte. Ik ben gek op dit soort succesverhalen :)))))))
Groetjes van Rietje

My name is Riet zei

Ik vergeet natuurlijk te zeggen dat je tuin er prachtig bij staat. Gewoon je eigen smaak volgen dat is altijd goed.