Translate

maandag 8 juni 2015

Stil in huis

Oef, wat is het weer stil in huis! Kleine Duke is gisteren weer opgehaald, en dat is gewoon weer even wennen. Tien jaar geleden werd hij in ons gezin geboren en iedere keer dat hij hier logeert is het alsof hij nooit is weggeweest. Hij is hier gewoon thuis, ligt overal en jaagt ons af en toe van onze plek, omdat meneertje ook lekker wil liggen. Vermakelijk!!!
Zelfs met onze kater Dorus klikte het goed, en dat was zo leuk om te zien! Hopelijk komt hij gauw weer logeren!

Het virus waart hier nog lekker verder. Door het vele wandelen en het mooie weer had ik wat minder tijd, maar er zijn toch weer 6 blokjes van mijn Sjaantje gemaakt! Het brengt het totaal op 18 blokjes. A 13 heb ik vorige week al laten zien, want ik was dolenthousiast dat ik een complete rij aan elkaar had om te showen, dus hier de volgende 5:Stiekem hoop ik rij B deze week ook helemaal compleet te maken, want het smaakt nog altijd naar meer! Gisteravond laat begon ik nog even aan blokje B6, en mijn lief kwam even kijken. "Dat is toch niet te doen, die kleine stukjes, je lijkt wel gek!". En dat terwijl het helemaal niet zo'n moeilijk blokje is, maar het maakt duidelijk dat manspersonen niets begrijpen van zo'n virus, en al helemaal niet kunnen begrijpen dat je juist een uitdaging ziet in kleine, lastige blokken. Mannen zijn van het meters maken, en willen doorgaans veel sneller resultaat zien. Waarom dacht je dat het de vrouwen zijn die kinderen op deze wereld zetten? De meeste zouden niet geduldig negen maanden kunnen wachten tot het resultaat eindelijk aanschouwd kon worden! Ik denk overigens ook dat als de mannen moesten bevallen we een soort China zouden hebben, met alleen gezinnen met één kind, maar dat terzijde.

 We gaan dus weer vrolijk verder met de volgende blokken, dus tot de volgende keer!
5 opmerkingen:

martine zei

Wat een verslaving he, die blokjes. Ik ga beginnen met b6. Gezellig in huis, dat beestenspul, kan me voorstellen dat het dan inderdaad stil is als er 1 weer huiswaarts gaat. Maar nu weer tijd voor leuke blokjes en mooie stofjes. Veel plezier met maken van de blokjes.
Groetjes.

Mrs. Sutherland zei

Leuk Martine, met dat blokje ben ik nu ook bezig. We gaan dus even gelijk op! Vanavond zet ik de gemaakte blokjes ook maar alvast aan de gemaakte rij, want dat werkt voor mij heel inspirerend. Succes met jouw blokjes!

Wilma Kuin zei

Heerlijke blokjes maken nu het weer stil is in huis..
Ze zijn prachtig!

quiltsathome zei

Dag Mar,
In de afgelopen 2 weken was ik erg druk met van alles en nog wat en kon daardoor nog niet reageren op jouw opmerking op mijn blog, Quiltsathome.blogspot.nl . Het grappige is dat ik geleerd heb om bij het appliceren Freezer paper te gebruiken op de achterkant van de stof. Als je dan het stukje bijna helemaal geappliceerd hebt kun je freezer paper er uit trekken en dan het restje vastnaaien. Of je knipt na het appliceren de achterkant open en kunt het freezer papier er dan uit trekken..
Van Judith (van 'Juudsquilts' leerden we in plaats van het freezer paper het trekvlies (vergelijkbaar met vlieseline H 250) te gebruiken bij de Dear Jane aan de achterkant van de stukjes stof. Je hoeft het patroon maar 1 keer over te trekken op het trekvlies, knipt het uit in de verschillende stukjes en kunt elk los stukje op de achterkant strijken van je 2 stoffen.
Ik bedacht zelf dat ik het ook handig vond om het aan de bovenkant te strijken. Ik prefereer dan het trekvlies boven freezer paper omdat het trekvlies wat beter blijft zitten. Pas als ik er echt aan trek laat het los.
Maar het is altijd leuk om van iemand anders ook haar naaitrucjes te horen, dus misschien ga ik het ook wel weer een keer met frazer papier proberen.
Nog een fijne week, groeten van Patricia

Mrs. Sutherland zei

Dank voor je heldere uitleg! Jouw Dear Jane wordt overigens een pláátje! Ik zit er heerlijk van mee te genieten. Groet, Mar